Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

Екскурзоводите: И ние работим на първа линия и имаме нужда от държавна подкрепа

Председателят на Асоциацията на екскурзоводите в България. Николай Миндов коментира в ефира на Bloomberg:

„Професията на екскурзовода е благородна. Много знаещи и можещи хора, сред които немалко владеят и редки езици, я практикуват. Имам колеги, които освен че предоставят утвърдената историческа информация, също така разказват вицове и легенди за даден исторически обект, като по този начин му вдъхват живот“.

По отношение на туризма в България по време на пандемия Николай Миндов заяви, че туристическите гидове също са хора, които работят на първа линия и се нуждаят от държавна подкрепа, за да останат на работните си места на фона на огромния спад на чуждестранни туристи.

„В държави като Италия, Франция и Нидерландия туристическият бранш беше обект на помощи от държавата и туристическите гидове там получиха между една до три минимални заплати“, уточни той.

Миндов е на мнение, че политиките на българското правителство в подкрепа на туристическия бранш са правилни, но не са достатъчни.

Председателят на Асоциацията на екскурзоводите в България потвърди, че въпреки пандемията интересът на младото поколение към професията не намалява.

Вижте още

Най-скъпият двустаен апартамент в София се продава за 270 000 евро

admin

Екоминистърът ще разговаря във Фейсбук със „зелени“ протестъри за Пирин

ivan

Робот и премиерът Бойко Борисов откриха десетото издание на Webit.Festival

ivan

Напишете коментар