Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Щат в Америка примамва жители с 10 000 долара бонуси

Има много места за живот извън най-големите и понякога най-пренаселени градове на планетата.

И изглежда, че населени места, разположени в различни части на света, се надпреварват за вниманието на желаещите да сменят постоянния си адрес.

Всички вече сме чували за малките живописни италиански селца, които продават домове по едно евро, за да привлекат хора.

Американските градове не правят изключение от общата тенденция. Миналата година Тълса в Оклахома предложи да плати на желаещите да се преместят на негова територия, докато Топека, Канзас, стартира подобна инициатива тази година.

Сега още едно място се присъединява към тези, които предлагат да ви платят, за да ви привлекат в редиците на жителите си: Северозападен Арканзас.

Наскоро обявената инициатива Life Works Here привлича нови жители в Северозападен Арканзас, като им предлага 10 000 долара, за да сменят постоянния си адрес. Офертата върви и с велосипед за планинско колоездене, който ще позволи на новите жители да изследват изобилието от маршрути в района.

Ако колоезденето не е вашето нещо, вместо това можете да изберете годишно членство в някоя от местните културни институции, като Crystal Bridges Museum of American Art, посочва T+L.

Северозападен Арканзас е оценен като едно от най-добрите места за живот в САЩ благодарение на ниските разходи, изобилието от дейности на открито, институции за изкуство от световна класа и доход на глава от населението, който е с 14% по-висок от средния за страната.

Сега тази част на щата е готова да сподели тези предимства с повече хора, особено с изявени таланти и работещи от дистанция.

„Северозападен Арканзас може да се похвали с една от най-бързо развиващите се икономики в страната, но ние трябва да увеличим нашия STEAM (Наука, технология, инженерство, изкуства и математика) и предприемачески капацитет, за да осигурим икономически растеж в бъдеще“, казва Нелсън Пийкок, президент и главен изпълнителен директор на Съвета за Северозападен Арканзас, пред Forbes.

В момента има повече от 10 000 разкрити работни места и недостиг на хора, които да запълнят наличните позиции в STEAM сферата, добавя Пийкок.

В синхрон с новите тенденции, сочещи, че много американци напускат големите градове, особено по време на пандемията, Северозападен Арканзас предлага добри усилия за търсещите работа. Допълнителният стимул от 10 000 долара е само за грабване на вниманието и няма да продължи вечно.

„В момента знаем, че много хора преоценяват приоритетите си и начина си на живот“, казва Пийкок пред Forbes.

„Използваме възможността да привлечем вниманието в този момент, когато много работодатели са разширили възможностите за работа от дома и служителите – знаейки, че могат да работят отвсякъде, преосмислят къде живеят и какво определят като приоритет.“

Източник: Profit.bg

Вижте още

180 млн. лв. допълнително за тол-системата разреши кабинетът

ivan

Пoд 40 гoдишни и ca милиapдepи? Вижте кои са те

viktoria

Цифрова асамблея в София стартира процес на иновации

ivan

Напишете коментар