Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Джордж Клуни е щедър тип – раздал на 14 свои близки по 1 млн. долара

Както мнозина подозираха, Джордж Клуни е щедър тип.

59-годишният актьор потвърди дългогодишен слух, че е раздал на 14 от най-близките си приятели по 1 млн. долара в брой.

Актьорът разкри, че е поканил групата приятели, която нарича себе си „Момчетата“, в своята къща през 2013 г. и им е раздал по 1 млн. долара в куфарчета.

Единственият потвърден бенифициент на тази постъпка е Ранди Гербер – бивш модел и близък приятел на Клуни. Гербер също така е съпруг на бившия супермодел Синди Крофърд.

Клуни досега не е разкривал кои са останалите 13 души, но списъкът с поканените на сватбата му дава известна представа.

Като негови шафери са се изявявали 13 души, сред които е Гербер, както и актьорът Ричард Кайнд, оттеглилият се актьор Томи Хинкли и актьорът и режисьор Грант Хеслов.

В списъка са още Бен Уайс, Том Матюс, Уалдо Санчес, Дейвид Сагал, Джон Ламброс, Мат Адлър, Стив Лукатър и Мигел Ферер.

Клуни разказва пред списание GQ, че решил да изненада приятелите си, малко след като получил по-големи от очакваните доходи от филма „Гравитация“.

По онова време той бил необвързан и не планирал да създава семейство. Той обаче точно се бил запознал с Амал, за която се жени година по-късно точно на същия ден, на който раздава парите – 27 септември.

Актьорът си спомня как мислел с какво може да се отблагодари на тези хора, които са му помагали по един или друг начин в продължение на 35 години.

„Помислих си, че без тях нямаше да имам всичко това. Ние сме наистина близки и ако ме блъсне автобус, всичките те са в завещанието ми. Защо, по дяволите, тогава да чакам да ме блъсне автобус?“, казва Клуни.

Той също така разказва, че отишъл на място в Лос Анджелис, където е възможно да се снабдиш с огромни количества пари в брой, без да уточнява кое е мястото и как е разбрал за него.

Клуни шофирал микробус под наем, с който отишъл, взел 14-те млн. долара и се върнал в къщата си, като с него били асистент и двама охранители „които умирали от страх“.

След като се върнал в къщата, той разделил парите в 14 куфара и поканил приятелите си.

Гербер, който първи разказва за случката през 2017 г., казва, че отначало не искал да приеме парите. Затова актьорът измислил хитър начин да го принуди.

„Ако Ранди не вземе парите, никой друг няма да получи своите,“ обявил Клуни.

Не всички членове на „Момчетата“ били в добро финансово състояние по онова време. Един от тях, например, работел в бар на летище в Тексас и ходел на работа с колело, пише Daily Mail.

Гербер, чието лично състояние се оценява на 400 млн. долара след продажбата за 1 млрд. долара на компанията за текила Casamigos, която основава с Клуни, казва, че дарил своя 1 млн. долара за благотворителност.

Вижте още

Български преработватели на плодове и зеленчуци ще се представят на най-голямото веганско изложение в света

ivan

Според проучване на стопанската камара бизнес елитът в България застарява

ivan

Apple представя бъдещето на интелигентните устройства

Напишете коментар