Invest Build Media
Инвестиции

От днес пътната полиция глобява водачите с невалидни застраховки от „Олимпик“

Пътната полиция от днес вече ще глобява шофьорите, които имат невалидни застраховки „Гражданска отговорност“ от компанията „Олимпик“, но не са сключили нови. От МВР дадоха пет дни гратисен период, за да имат хората време да сключат нови полици.

Санкции ще има само за водачите, които бъдат хванати в нарушение на пътя. Ако автомобилът не се кара, не е нужно да има нова застраховка.

Съгласно Закона за движение по пътищата при липса на застраховка следва взимане на книжката и спиране на колата от движение до представянето на документ за платена полица. Налага се и парична глоба.

За липсата на „Гражданска отговорност“ е предвидена и глоба – 250 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо лице или за едноличен търговец. При повторно нарушение наказанието е съответно 800 и 4000 лева. Лице, което не е собственик и управлява МПС без валидна застраховка, се наказва с глоба 400 лева. При повторно нарушение наказанието е 800 лева.

След фалита на кипърския застраховател „Олимпик“ без валидни застраховки останаха около 200 хил. водачи с полици от техния български клон.

Вижте още

Търговско-промишлената палата връчи годишните си награди

ivan

Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие

ivan

Заведенията ще плащат авторски права, за да пускат телевизия

ivan

Напишете коментар