Invest Build Media
Имоти и строителство

Замък от 18 век в САЩ се продава за 529 хил. щатски долара

Ако искате да живеете в средновековен замък, но да не се лишавате от никакви удобства, може да купите замъка Хелмер. Той е наречен така на първоначалния си собственик Макс Хелмер, който е ексцентричен цигулар и син на заможен банкер. Замъкът е построен през 1927 г. и се намира в Джаксън, Мичиган.

Сградата е плод на любовта на Макс Хелмер към средновековните замъци, които той обикаля при посещенията си в Европа. Домът му е проектиран на базата на сграда от V век, разположена близо до Нюрнберг, Германия. Имотът в средновековен стил е модернизиран, разполага с гараж, модерни мебели и технологии.

Площта на замъка Хелмер е 185,8 кв. метра, като има и 18,2-метрова кула със спираловидно стълбище. Замъкът разполага с 5 спални, 3 бани, кухня и трапезария, обширна всекидневна и няколко други помещения.
Отвън имотът има осветено баскетболно игрище, три отделни вътрешни двора, както и множество живописни пътеки за ходене, бягане, каране на шейни и други занимания, които се разпростират на 20 декара земя.

Имотът се продава за 529 хил. щатски долара. Може да бъде използван за еднофамилна къща, ваканционен дом или да се дава под наем, а също и като място за сватби и други събития.

Източник: Труд

Вижте още

Отказват провеждането на местен референдум за застрояването в район Младост

ivan

Преасфалтират цялостно но на етапи бул. България в София

ivan

Възстановяват програмата за енергийна ефективност

ivan

Напишете коментар