Invest Build Media
Без категория

Брейкденсът ще стане част от Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

Брейкденсът ще стане част от програмата на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година. Това съобщи председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах. По този начин брейкът става един от новите спортове, които се присъединяват към програмата.

Вече е известно, че дисциплините сърф, скейтборд и спортно катерене ще бъдат част от олимпийското семейство. За игрите в Токио догодина ще бъдат включени бейзбол, софтбол и карате, но от МОК решиха карате да отпадне от игрите през 2024 година. За сметка на това ще има стрийтбол.

Томас Бах е на мнение, че с привличането на нови спортове организацията се опитва да освежи спортната програма на игрите, за да привлече повече спонсори, телевизионни партньори и фенове.

Новите правила на МОК гласят, че градовете-домакини могат да предлагат и избират дали да включат нови спортове. Това правило влиза в сила още в Токио.

Идеята на организаторите на форума в Париж е да представи програма, която да е в крак с времето и да привлече нова и по-млада публика.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко получи временна забрана да присъства на олимпийски игри като председател на олимпийския комитет на страната. Със забрани са още двама членове на белоруския комитет, сред които е синът на Лукашенко – Виктор, който е първи вицепрезидент на организацията.

„МОК стигна до заключението, че сегашното правителство не е защитило по подходящ начин белоруските спортисти от политическа дискриминация в рамките на националния олимпийски комитет, техните федерации или спортното движение. Това противоречи на основните принципи на олимпийската харта, поради което сериозно засяга репутацията на олимпийското движение“. Това заяви председателят на МОК Томас Бах, цитиран от Ройтерс.

Вижте още

Защо богатите искат да лишат децата си от наследство? Вярвате ли им?

С Брекзит свършва евтиното пазаруване от Великобритания

Ресторант „Зелената къща“ – Ботевград – „Миодизайн“

Напишете коментар