Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Имение на стара американска фамилия със 65 стаи се продава за 12,5 млн. долара

 

Имот, който някога е служил като лятна вила за една от най-старите богати фамилии в САЩ – Вандербилт, е на пазара за 12,5 милиона долара, съобщава New York Post. Имението, известно като Elm Court, се намира в Бъргсшър,  щата Масачузетс. 

Семейството изкарва парите си от печеливша железопътна империя и продължава да произвежда забележителни бизнесмени, филантропи и социалисти. Едно от сегашните поколения на Вандербилт, Андерсън Купър, е известен журналист от CNN. Според информацията къщата е построена за първи път за Емили Т. Вандербилт, която е една от внучките на железопътния магнат Корнелиус Вандербилт, и нейния съпруг. Двойката е била недоволна от това колко скромна е била оригиналната лятна вила и я е разширила до сегашното огромно имение с 65 стаи.

Имението е толкова голямо, че се разпростира върху два града в Масачузетс – с площ от 86 акра в Стокбридж и още 3 в Ленокс. Не е изненада, че това е най-голямата къща в Шингъл стил („Shingle Style“) в Съединените щати.

Стилът Шингъл е бил използван между 1880 и 1900 г. от известни американски архитекти като Х.Х. Ричардсън, Франк Лойд Райт и фирмата McKim, Meade и White. Стилът Шингъл понякога се нарича „израстване на стил“ „Кралица Ан“, повлиян от ранните шарени сгради на колониите от Нова Англия.

 

Вижте още

Столична община заплашва да прекрати проекта за Бронзовата къща

ivan

Назначен е нов директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

ivan

Правят първия град на името на Никола Тесла

admin

Напишете коментар