Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Мистерия стои зад най-самотната къща на света

Мистерията зад най-самотната къща на света. Една от легендите гласи, че тя е собственост на ексцентричната певица Бьорк.

Къщата се намира на безлюдния и малък остров Елидей, южно от Исландия.

През 18-ти и 19-ти там са живели няколко семейства на рибари, но в крайна сметка са отишли на континента в дирене на по-добро препитание. Оттогава откъснатия остров е напълно изоставен и самотната къща е породила много теории, като някои от тях са доста шантави.

Единият слух е, че тя е била построена от луд милиардер, който се подготвил в случай, че започне апокалипсис със зомбита.

Други предполагат, че имотът е собственост на фанатично религиозен отшелник.

А трети говорят, че тя била собственост на певицата Бьорк, която дори преговаряла с исландските власти да закупи острова.

Тъжно, но истината не е чак толкова вълнуваща.

Бялата къща всъщност е хижа, издигната и поддържана от Исландското ловно дружество. В нея има дори сауна, захранваща се с дъждовна вода. Макар и мястото да изглежда идеалистично, то си има своите минуси. В къщата няма електричество, течаща вода и канализация, обаче там има наистина убийствена гледка, която донякъде да компенсира липсата на тези неща.

Множество туристически компании в Исландия организират посещения на острова, за да се насладят туристите на природата и да разгледат най-самотната къща на света.

Превод от „Ню Йорк пост“

Вижте още

Търговски център в Катар – вътре с река и таван, боядисан като небе (СНИМКИ)

galia

Столична община заплашва да прекрати проекта за Бронзовата къща

ivan

Изготвиха констативен протокол за опожарените Тютюневи складове

admin

Напишете коментар