Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Правилата на успешното предпразнично пазаруване

Предпразничното пазаруване може да крие и своите рискове. С три прости правила може да спасим Коледата от нелоялни търговски практики и да зарадваме своите близки с така желаните подаръци.

Ето кои са те:

  • Търговецът има 30 дни да достави поръчката ви, ако изрично не сте се уговорили друго. Имайте предвид, че заради ограниченията, свързани с пандемията, е възможно в някои страни да има логистични проблеми. Затова уточнете предварително ще можете ли да разчитате на доставка в срок или ще е нужно да проявите гъвкавост.
  • Около празниците повечето хора са склонни да поръчват по-интензивно, заради което е възможно желаният пуловер или кафемашина да са налични онлайн, но не и в склада. Задължение на търговеца е да ви информира навреме, че няма как да ви достави поръчаното. Пазете кореспонденцията.
  • При покупка на самолетни билети, следете ежедневно имейла си за актуални съобщения от авиокомпанията или посредника, откъдето сте направили резервацията . Ако се окаже, че полетът се отменя заради пандемията, имате няколко опции – възстановяване на сумата за билетите, друг полет до същата дестинацията в най-кратък срок или пътуване до дестинация по избор.

„Независимо колко грижливо се е подготвил, потребителят все пак може да се озове в независеща от плановете му ситуация. Нашият съвет е да се опита да я разреши директно с чуждестранния търговец. Нека пази всички документи от мига, в който бъде направена поръчката. Ако отсреща не оказват съдействие или изобщо не откликват – нека се обърне към нас за помощ“, обяснява Соня Спасова, директор на ЕПЦ България.

Източник: Монитор

Снимка: unsplash.com

Вижте още

Набират нови проекти за финансиране по „Красива България“ за 2018 г.

ivan

Наблюдава се увеличение на депозитите и кредитите у нас

admin

10% по-малко свободни офис площи предложени в София през 2016 г.

admin

Напишете коментар