Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Microsoft планира голямо „визуално освежаване“ на Windows

Microsoft планира голямо „визуално освежаване“ на Windows с посланието, че операционната система се завръща. Това става ясно от обява за работа за софтуерни инженери, която компанията е пуснала наскоро, пише Vesti.

Освен, че иска да изпрати послание, че Windows се завръща, Microsoft иска и да гарантира, че Windows „се смята за най-доброто ОС изживяване за клиентите“. Иначе казано, компанията иска да привлече повече внимание към Windows, който напоследък остана на заден план заради облачните и мобилните услуги.

След като новината се появи в специализираните сайтове, Microsoft промени текста на обявата. Компанията премахна фразите, които споменават планираните визуални промени.

За тези намерения на софтуерния гигант се говори от доста време. Смята се, че именно в рамките на тази година компанията ще представи поне първата част от обновения интерфейс. Сред тях е нов облик на Старт менюто, както и на File Explorer, познат и като Windows Explorer. Вградените приложения също ще бъдат с обновен дизайн, който да ги приближи до визията на т.нар. „модерни“ приложения.

Сред очакваните промени са и множество дребни детайли като нови бутони, плъзгачи и др. Целта е обликът на Windows да се промени, но и да запази познатата си структура. За сега компанията не е коментирала темата официално.

Вижте още

НЕК вече има парите, за да плати реакторите за „Белене“

admin

МВР: Водачите да пререгистрират колата си до два месеца след покупката

ivan

Работодатели искат да има задължителна матура по математика

ivan

Напишете коментар