Invest Build Media
Туризъм и Екология

САЩ ще изисква отрицателен тест за COVID-19 за пристигащите пътници

САЩ ще започне скоро да изисква отрицателен тест за COVID-19 за всички пътници, пристигащи от чужбина по въздух, пише CNBC.

Мярката, която има за цел да ограничи разпространението на заразата в страната, идва на фона на рекордните случаи от последните дни.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) планират да разширят изискванията за отрицателни тестове до всички пътници, влизащи в страната по въздух, включително и американците, прибиращи се от чужбина.

До момента подобно изискване имаше само за летящите от Великобритания, като то беше въведено през декември. Очаква се промяната да влезе в сила от 26 януари (вторник).

Ако пътник не предостави документ за отрицателен тест или за възстановяване от коронавирус, или реши да не направи тест, съответната авиокомпания трябва да откаже качване на борда на този пасажер.

Препоръчва се също така пристигналите в САЩ да направят втори тест 3 до 5 дни след тяхното пристигане в страната, както и да останат вкъщи 7 дни след пътуването, което ще помогне за забавяне разпространението на COVID-19 в САЩ.

Международните полети остават на изключително ниски нива заради сериозното нарастване на разпространението на заразата в последните седмици и месеци в САЩ, където дневно се отчитат между 200 и 300 хил. нови случая.

През декември пристигащите по въздух от чужбина са намалени със 76% спрямо година по-рано, като понижението при хората без щатско гражданство дори е от 83%, сочат данни на Airlines for America.

Вижте още

Туристически инспекторат ще се грижи за правата на потребителите

ivan

Вестник Стандарт връчи родни „оскари“ на „Чудесата на България“

ivan

Министърът на туризма хвана три незаконни заведения на плаж „Кабакум“

ivan

Напишете коментар