Invest Build Media
Туризъм и Екология

Откриха автомобилния салон в Париж, електромобилите са на мода

Най-старият автомобилен салон в света – в Париж, отвори врати. Събитието, което се провежда веднъж на две години, събира рекорден брой посетители – над 1,2 милион души.

Над 300 конструктори и марки показаха последните тенденции в света на високите скорости. Концептуални коли и автомобили на бъдещето събират възхищението на многобройните посетители.

Масирана атака на електромобили постави под напрежение пионера в областта Тесла. Германски гигант показа концептуален автомобил, който обещава да минава 600 км с едно зареждане, почти двойно повече от модела на американците.

На автосалона обаче ретрото също е на мода. 85 -годишен „Кадилак” търси бъдещия си собственик на търг след броени дни. Американското бижу съблазнява с 24-каратово златно покритие и салон облечен в кожа от бял визон. Наддаването започва от 90 000 евро.

Според организаторите „Кадилакът”, притежание на ексцентричен американски пианист и шоумен, ще бъде продаден за не по-малко от 800 000 евро.

Допълнителен колорит на събитието внесе изложба на кино автомобили и превърна Париж в Холивуд на четири колела. „Автомобилът е незаменим актьор” – под това мото организаторите на салона показаха пред широката публика някои от главните герои, радвали ни в популярни филми.

Първата и последна кола на Джеймс Бонд, романтичното такси от “Полунощ в Париж ” на Уди Алън и още автомобили били притежание на Бриджит Бардо, Люи дьо Финес, Скарлет Йохансон и Стийв Маккуин, макар и само на кино.

Вижте още

Невероятни места за идеална почивка

leni

От юли гръцките хотели ще посрещат гости

leni

Борисов се срещна със саудитски принц, разговаряха за туризма

admin

Напишете коментар