Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Франция спасява завод на Алстом, поръчва 15 високоскоростни влака

Френското правителство ще поръча днес 15 високоскоростни влака на Алстом (Alstom), за да бъде спасен един от историческите заводи на групата в град Белфор, застрашен от закриване. Това предаде Франс прес, позовавайки се на няколко източника.

Според тях Алстом се ангажира в замяна да инвестира 40 милиона евро на три етапа до 2020 година в завода в Белфор, който е люлката на високоскоростните влакове и където работят в момента над 400 души.

Поради липсата на достатъчно поръчки в началото на септември ръководството обяви, че спира производството в Белфор до 2018 година, ангажирайки се да прехвърли близо 400-те си служители в други свои предприятия във Франция. Тази новина обаче предизвика бурни протести в Белфор, а френският президент Франсоа Оланд поиска от министрите си, с които имаше кризисна среща, да спасят завода в Белфор.

„Президентът на републиката ни постави цел и тя е да действаме така, че в Белфор железопътният бизнес на Алстом да бъде запазен“, съобщи след срещата министърът на икономиката Мишел Сапен. Ние ще работим с депутатите, синдикалните организации, ръководството на Алстом и с всички, които могат да помогнат за спасяването на железопътния бизнес на Алстом в Белфор, допълни той.

Вижте още

269 дни отнема на бизнеса да се включи в електрическата мрежа

ivan

Теменужка Петкова: Енергийният сектор е готов за зимата

admin

Вицепремиерът Дончев откри есенния панаир в Пловдив

ivan

Напишете коментар