Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

С устойчиви и зелени решения Великобритания привлича нови компании

Голямата конкуренция, лекотата на правене на бизнес и достъпността са трите основни предизвикателства в процеса на навлизане на всяка компания на британския пазар. Освен Лондон, Великобритания предлага и много регионални възможности с висок потенциал за развитие на продукти и натрупване на опит в стъпването на международните пазари.

Това каза Кристина Драгу, регионален директор „Чуждестранни инвестиции“ в посолството на Великобритания в Румъния, в ефира на предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Правителството предоставя основни проучвания как да се основе компания във Великобритания и как да се банкира там, какви са нужните разрешения и регулации и различни платформи, които засягат всички сектори, обясни Драгу.

„Насочени сме към иновации, имаме платформа за намиране на рисков капитал, армия от специалисти и съветници, които помагат и предоставят ВИП услуги на всяка компания, която би искала да расте на британските пазари“, допълни тя. „Всичко това се прави безплатно и при спазване на търговската тайна, увери Драгу. Великобритания се стреми да привлече особено технологични и иновативни компании с устойчиви и зелени решения“, допълни регионалният директор.

Събеседникът изтъкна предимствата на британския пазар за новите инвеститори.

„Имаме различни възможности за финансиране и грантове, чудесни хора, които могат да помогнат на предприемачите, на всякакви стартъпи. Няма граници, просто трябва да кажете и ние ще обърнем внимание на всеки от клиентите ни. Можем да предложим проектно менажиране и подкрепа в конкретни случаи и помагаме на компаниите по целия път, дори след като се установят във Великобритания“, разказа събеседникът.

Според Драгу Великобритания е подобрила начините за правене на бизнес след Brexit.

Практически регистрирането отнема 24 часа – ако искате да се занимавате с развойна дейност, да установите местен екип, процесите и разрешителните отнемат по-дълго, но не е толкова сложно, ако имате правилната идея, каза тя.

Вижте още

Осми в Европа сме по използване на антибиотици при отглеждането на животни за месо

ivan

Ще получим много повече средства от европейските фондове в периода 2020-2026 г.

ivan

Еврокомисията вижда в работата „на черно“ проблем за България

ivan

Напишете коментар