Invest Build Media
Туризъм и Екология

Българите все повече обичат почивката в Туриция

318 хиляди българи са посетили Турция през първите два месеца на годината, сочат данни на министерството на културата и туризма на Турция, цитирани от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Българите са втората по численост група на чуждестранните туристи, посетили южната ни съседка през януари и февруари въпреки унищожителните земетресения в Югоизточна Турция.

Броят на туристите от България през първите два месеца на 2023 г. се е увеличил с 33,19 на сто на годишна база, сочат данните на турското министерство на културата и туризма. През февруари в Турция са пристигнали 150 873 български туристи.

По данни на министерството на културата и туризма през януари и февруари в Турция са пристигнали 3,9 милиона чуждестранни туристи, което представлява увеличение с 37,31 процента спрямо същия период на миналата година.

Най-голям е броят на туристите от Русия, които са се увеличили със 106 процента – 507 хиляди руснаци са посетили страната. На второ място са българите, на трето са германските туристи, следвани от посетителите от Иран и Грузия, съобщава БТА.

Вижте още

Еврокомисията: Сайтове заблуждават при сравняване на цени за пътувания

ivan

Въвеждат визови ограничения за бременни жени в САЩ

leni

CNN си направи разходка до „комунистическото НЛО на България“

admin

Напишете коментар