Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Любопитно

Боинг като дом – маниак превърнал самолет в жилище – ВИДЕО

Домът е мястото, където е сърцето ти, но различните хора имат различни гледни точки за това как трябва да изглежда идеалният дом. Докато повечето от нас мечтаят за големи и удобни къщи с много спални, градина и дори басейн, някои намират удоволствие да живеят в уникални и необичайни домове. Точно като пенсионирания инженер Брус Кембъл, който си купил самолет и го превърнал в дом.

Боинг 727-200 се използвал като самолет за полети в Гърция до средата на 60-те години.

Това, което Кембъл научава по-късно, е, че самолетът всъщност е бил този, който Джаки Кенеди Онасис е използвала, за да пренесе тялото на втория си съпруг, Аристотел Онасис, до мястото, където вечно ще почива в мир, през март 1975 г. Аристотел починал във Франция, но бил погребан в неговата родина Гърция.

Самолетът е принадлежал на Olympic Airlines, която по-късно е преименувана на Olympic Airways от Аристотел, който купува гръцката държавна авиокомпания (тогава наречена T.A.E.) през юли 1956 г.

Въпреки това вътрешността не прилича на типичен дом, тъй като той направил всичко възможно, за да запази повечето от оригиналното оборудване на самолета непокътнато. Например, използва пилотската кабина като място за учене.

Това, което накарало Кембъл да купи самолета и да го превърне в дом, била желанието му да спаси самолета от това да бъде продаден за скрап. „Моята цел е да променя поведението на човечеството в тази малка ниша“, казва Кембъл пред Greek Reporter. Ако погледнете отвътре, ще видите две функциониращи тоалетни, функционираща импровизирана душ зона, жилищно пространство, работно пространство и кухня.

 

Вижте още

5 идеи как да си направим сами оригинални рафтове

leni

Как да създадете повече уют в дома си през зимата

viktoria

Идеи за неутрален интериор със стени в сиво

Напишете коментар