Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

Бизнесът, общините и държавата се обединяват за подобрение на българския туризъм

За първи път в България се внедрява иновативен инструмент за партньорство между бизнеса, общините, туроператорите и летищата, с цел възстановяване на доверието и сътрудничеството между тях. Тази инициатива демонстрира политическа воля за повишаване на конкурентоспособността и развитие, насочени към децентрализацията. Финансирането на този проект е свързано с държавни инвестиции в рекламата на българския туризъм, и чрез тази реформа се постига интегриране на държавата, местните власти и частния сектор.

Този подход осигурява контрол над използването на средствата, като се насърчава по-голяма прозрачност и ефективност в управлението на тези средства.

Отварянето на „Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“ представлява ясен сигнал от страна на правителството, че те желаят да се утвърдят като надежден и активен партньор за бизнес сектора.

Това беше заявено от министъра на туризма, Зарица Динкова, по време на пресконференция.

Министър Динкова обяви, че съфинансирането от страна на бизнеса дава възможност за обединение и увеличение на финансовите средства, като се гарантира, че данъкоплатците средства се насочват към развитието на бизнеса и създаването на допълнителни приходи. Тази инициатива предоставя важно предимство, като ресурсите не се разпиляват, а се използват за конкретни цели.

Министерството на туризма реагира на европейски препоръки, целящи България, и внимателно разпределя средствата за държавната туристическа реклама, като предприема конкретни действия в тази посока. Целта е да се трансформира България в съвременен и предпочитан туристически дестинация.

В момента програмата се насочва към черноморските общини, но планът е да се разшири и приложи и в други региони, като например Родопите, Розовата долина и други. Общият размер на средствата за изпълнение на тази програма е 5 000 000 лева, финансирани от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на туризма.

Държавата финансира 60% от общата стойност на проекти, до 400 000 лева, като останалите 40% се съфинансират от бизнес сектора и общините. Тези действия са насочени към удължаване на активния туристически сезон в Черноморието и разширяване на сътрудничеството с пазари като Германия, Полша, Унгария, скандинавските страни и Великобритания.

Вижте още

Фирма от Германия ще инвестира 15 млн. евро край Ловеч

ivan

Цветовете, които могат да направят дома ви по-щастлив

leni

На 18 ноември започва винената изложба DiVino.Taste

admin

Напишете коментар