Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

Нова рентгенова апаратура и ремонт на операционни зали в МБАЛ „Св. Анна“ Варна

Във варненската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Св. Анна“, клиниката по урология скоро ще разполага с модерна рентгенова апаратура, благодарение на финансиране от общинския бюджет. Тази новина бе обявена от началникът на клиниката, доц. Тошо Ганев.

В момента се извършва основен ремонт на операционния блок на клиниката, който включва реновация на три зали – рентгеновата, за лапароскопски и за ендоскопски операции. Този ремонт е първият след 20 години и има за цел подобряване на условията за извършване на медицински процедури. Ганев отбелязва, че въпреки строителните дейности, лекарите на клиниката продължават да оказват медицинска помощ, използвайки залите на други клиники.

По време на ремонта във варненската болница ще се инсталира и нова рентгенова апаратура, което ще подобри точността на диагностиката и лечението. Очаква се ремонтите да бъдат завършени до края на октомври, след което клиниката ще бъде обновена и оборудвана с модерната апаратура.

Според началникът на клиниката, през годината в нея се консултират и лекуват около 2000 пациенти, включително най-тежките случаи от регионите Шумен, Силистра, Добрич, Разград и Търговище.

Кметът на Варна Иван Портних, който се запозна с проекта, заяви, че общата сума, отпусната за ремонта и новата апаратура, е около 750 000 лева. Той подчерта важността на подкрепата на общината за болницата, въпреки че тя е държавна собственост. През последните четири години Общината е инвестирала над 1,7 милиона лева в МБАЛ „Св. Анна“, дори в условията на пандемия, политическа криза и финансови трудности.

Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, уточни, че почти всички клиники вече са претърпели реновации, но отбеляза, че базата на патоанатомията все още се нуждае от ремонт, планиран за 2024 година. Петров добави, че въпреки подкрепата на Общината, държавата като собственик не е предоставила финансиране за капиталови разходи през последните години.

Вижте още

Хотел Opus в Дубай и зрелищният стъклен куб в средата (СНИМКИ)

leni

Бохемски апартамент в Париж (СНИМКИ)

Над 100 души участваха в старта на архитектурната инициатива „Диалози за София”

ivan

Напишете коментар