Invest Build Media
Туризъм и Екология

Турция – Дестинацията, която Ви очаква с изненади

За години наред Турция беше една от най-популярните туристически дестинации в света. Ниските цени, ол инклузив пакети и близкото разстояние привличат родните посетители, но е възможно да сте се запитали дали всичко за нея е станало прекалено банално. Сега ние ще ви разкажем за истинската Турция, която изненадва и впечатлява.

Извън Класическите Туристически Места

Ако се отдалечите от първокласните туристически места, Турция ще ви покаже своето истинско лице. Тя ви удивлява с запазените си архитектурни паметници, предоставя възможност за поглъщане в абсолютно европейски стил на живот и ви показва националната си автентичност. Даваме ви насоки за най-необичайните места, които стои да посетите.

  1. Ефес

За почитателите на историята, Турция предлага Ефес на западния си бряг – един от най-важните древни градове и включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Градът слави храма на богинята Артемида, който се смята за едно от седемте чудеса на света. Днес от храма остана само една колона, но Ефес е впечатляващ музей на открито със своя мащаб. В него можете да намерите великолепната библиотека на Целз, руините на агората, огромния античен театър, елегантния храм на император Адриан и дори руините на публичен дом. За допълнителна информация, посетете Археологическия музей на Ефес, който се счита за един от най-добрите исторически музеи в Турция.

  1. Ликийски Път

Ликийският път се смята за един от най-живописните пешеходни маршрути в света. Този път минава през планината Тавър и територията на древната държава Ликия, обхващайки 540 километра между Анталия и Фетие. Този маршрут е известен със своите разнообразни плажове и близките към Фетие, където може да плувате в морето, заобиколени от скали и да се насладите на слънчевите бани на белия пясък, докато наблюдавате костенурки. Не е необходимо да извървите целия маршрут, но ходенето по Ликийския път е вълнуващо приключение. Най-добре е да започнете пътуването си в село Гьойнюк близо до Кемер.

  1. Шириндже

Малкото селце Шириндже е разположено в планината, обградено от маслинови гори и лозя. Тук истинските гурмани могат да намерят своето убежище, тъй като виното се прави не само от грозде, но и от къпини, нарове, череши, ягоди, ябълки, черници и сливи. Само 600 жители населяват това селце, но те са изключително гостоприемни и с радост ще ви посрещнат в духа на местната традиция.

Това са само някои от малко познатите, но невероятно красиви места в Турция, които ви предлага да откриете. Тази държава има толкова много да предложи, ако се осмелите да я изследвате извън обичайните туристически маршрути.

Вижте още

Хотелите отбелязват ръст в приходите от 17% през април

ivan

Чудеса на природата застрашени заради климатичните промени

Яванско море – новият Бермудски триъгълник, който поглъща самолети

Напишете коментар