Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

Неочаквани нарушения: Какво се крие зад дюнерите?

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив реагира бързо и решително на случая с 18-те деца, които изпитаха стомашни проблеми след консумация на дюнери, закупени от една лавка в ромската махала на село Розино.

След получаване на информацията за инцидента, на място бе изпратен екип за проверка от ОДБХ. По време на инспекцията беше установено, че обектът разполага с временна регистрация като преместваем обект съгласно Закона за храните. Тази регистрация обаче не позволява приготвянето на храна на място, както децата посочиха, че е станало този ден.

Инспекторите на ОДБХ откриха също, че в този обект се предлагат и други видове храни, които се приготвят на място, но за тях не беше подадено уведомление, както изисква законодателството. Това представлява нарушение на правилата и изискванията за сигурност на храните.

По време на проверката не бяха намерени готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория, но инспекторите взеха проби от кухненски повърхности и натривки, включително от персонала, включително готвача, който също е собственик на обекта.

В момента се извършват проверки на доставчиците, които са зареждали заведението в последните дни, с цел да се установи пълната проследимост на храните.

След извършената проверка, собственикът на обекта ще бъде санкциониран чрез съставяне на акт за установено административно нарушение поради неспазване на режима на работа, за който имаше разрешение. Обектът е запечатан и се охранява от полицията. Инспекцията продължава с цел пълното изясняване на случая.

Вижте още

Българските стартъпи са застрашени от фалит

leni

Возене на Disney влакче…от дивана

leni

Нептун – Равадиново посрещна официално лято 2019

ivan

Напишете коментар