Invest Build Media
Имоти и строителство

Увеличава се производството в строителния сектор

През август 2023 г., индексът на производството в сектора „Строителство“ отчита увеличение от 0,3% спрямо предходния месец, съобщава Националният статистически институт (НСИ). Тези данни са предварителни и са коригирани с оглаждане на сезонните влияния.

Анализирайки календарно изгладените данни, можем да видим, че има намаление от 0,5% в производството на строителни услуги в сравнение с август 2022 година.

На месечна база, НСИ отчита увеличение с 0,5% в сградното строителство, докато продукцията от гражданското и инженерното строителство остава стабилна и без изменения.

Намалянето на календарно изгладения индекс на строителната продукция на годишна база се дължи на негативния темп при гражданското и инженерното строителство, където е отчетено намаление от 3,6%. В същото време, сградното строителство продължава да расте с увеличение от 1,9%.

Тези данни предоставят обобщен облик на текущото състояние на строителния сектор и могат да бъдат полезни за анализ и планиране на икономически дейности в бъдеще.

Вижте още

Нова спортна зала за волейбол ще има в София до края на 2019 г.

ivan

Фандъкова: Строителството на метрото и всички ремонти в София вървят в срок

ivan

Няма да искат документ от НАП за задължения от оценяващите строителни продукти

ivan

Напишете коментар