Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Светофарите във Варна несинхронизирани и затрудняват трафика

Шофьори от града сигнализират, че светофарните уредби във Варна не са настроени ефективно, което довежда до затруднения в движението и трафика. Те смятат, че синхронизацията на светофарите е неадекватна и предизвиква задръствания.

Инженер Красимир Янев посочва, че светофарите по-скоро спъват движението, отколкото го подпомагат. Той отбелязва, че зелената вълна в града не функционира както трябва. Янев дори провежда опити, рискувайки да бъде заснет от камерите за превишена скорост, и твърди, че зелената вълна може да бъде уловена, ако се движите със скорост над 70 км/ч.

Той посочва и някои конкретни кръстовища, където не са съобразени светофарните стрелки за ляв завой, и особено по време на часовете на пътен трафик се струпват много автомобили, чакащи да завием наляво.

Директорът на ТАСРУТ – Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение, Милко Лалев, обяснява, че се извършват експерименти със служебни автомобили от екипите, които работят по светофарните уредби.

Лалев подчертава, че синхронизацията на светофарите е настроена в зависимост от работните и празнични дни, както и по време на часа на пътен трафик. Той също така изразява готовността на институцията да проведе маршрутни измервания, за да се установят конкретните проблеми и недостатъци в работата на светофарната система.

Вижте още

Проектът за реновация на паветата в София надвишава 50% готовност

А. Стойковa

Кога един архитектурен проект е успешен?

leni

Екологични фасадни материали – какво е това?

leni

Напишете коментар