Invest Build Media
Туризъм и Екология

10 лв. такса за уикенд плаж в Албена

От 2З юли до 29 август таксата за вход в Албена в събота и неделя скача от 6 на 10 лв. в съботните и неделните дни. Това съобщава на сайта си туристическата компания, като допълва, че мярката се въвежда с цел облекчаване на трафика в курорта, който през уикендите нараства неимоверно с хора, дошли на плаж за ден.

Основно плажуващите в съботно-неделните дни са хора от Добрич и Варна, но това създава сериозни проблеми в комплекса, където паркоместата са ограничени. От Албена са категорични, че всички други условия се запазват – всеки вход и престой с автомобил в Албена в рамките на 30 минути е безплатен. При престой надвишаващ 30 минути се заплаща такса от 6 лева на автомобил за всеки 24 часа считано от часа на вход в комплекса, през останалите дни от седмицата на посочения период – 23 юли до 29 август.

Гостите с автомобили, настанени в хотелите на Албена заплащат 6 лева еднократна такса при настаняването си. При евентуално излизане и обратно влизане в комплекса по време на престоя се отчита такса от 2 лева, която се заплаща на рецепция в съответния хотел.

 

Вижте още

Иновативно решение за релсите: Предизвикателство за закъсненията на влаковете

Министър Ангелкова открила плаж с безплатни чадъри и шезлонги

admin

Германски здравни каси ще плащат на осигурени за балнеолечение в България

ivan

Напишете коментар