Invest Build Media
Туризъм и Екология

ДПА: Европа предлага и други прекрасни ски курорти извън Алпите

Освен Алпите Европа предлага още много възможности за ски туризъм с първокласни писти и отлични хотели. За семейства, за начинаещи или за скиори експерти – ето някои от неалпийските европейски ски дестинации, обобщени от германската агенция ДПА.

Словакия: Татрите са рай за зимните спортове, като има върхове с височина над 2000 метра. Ясне Ниске Татри -Хопок разполага с 30 скилифта и влека и 40 км ски писти общо. По-малки ски градчета са Вратна, Кубинска хола и Ружомберок.

Норвегия: Скиорите не трябва да се опасяват, че ще липсва сняг в тази скандинавска страна. Те трябва да имат предвид ниските температури и късите дни.

Най-голямото и разнообразно място за ски е Трюсил – 67 писти и 31 лифта работят през ски сезона, който започва през ноември и приключва през април. Курортът е много подходящ за семейства. Децата на възраст до 7 години не плащат.

Хемседал е друг добър курорт за семейни пътувания, а ако искате да вкусите традицията, идете в Йейлу.

В Лилехамер, домакин на зимните олимпийски игри през 1994 година, почитателите на олимпиадите могат да потънат в олимпийската атмосфера.

Андора: Сгушена между Франция и Испания, Андора не е първото място, което ще изникне в съзнанието ви, когато обмисляте ски почивка. Страната обаче разполага с най-големите ски зони на Пиринеите.

Грандвалира предлага над 200 км ски писти, както и предоставя възможности на любителите на свободния ски стил. В Ел Тартер се провеждат различни събития и състезания, освен това има собствена фристайл академия, където любителите на фристайла могат да усъвършенстват уменията си в безопасна среда.

Испания: В най-южната част на Европа посетителите могат да се пускат по склоновете и да видят в същото време Африка. Сиера Невада в Андалусия е само на час път с кола от Средиземно море. Връх Велета с височина 3300 метра си заслужава посещението, тъй като пред скиорите ще се открие гледка към морето до мароканския бряг. Пистата Ел Агила е най-дългата в региона – около 6 км.

Полша: Закопане е известен с това, че всяка година се провежда кръг от световната купа по ски скотове.

Изборът на професионалистите е Каспрови Виерх, където пистите са с обща дължина 20 км.

Чехия: Спиндлерув млин е идеално място за семейства с деца. Намира се в най-високата чешка планина Кърконоше или Исполинските планини. Разполага с над 12 скилифта и влека и писти с обща дължина 25 километра. Макар че цените се повишиха през последните няколко години, Чехия все още е една от най-евтините опции за ски туризъм.

Сърбия: В Копаоник скиорите могат да ползват 23 лифтове и влекове, с които да стигнат височина от 200 метра, а пистите са с обща дължина 55 км. Направени са много инвестиции в инфраструктура през последните години, като са построени няколко нови лифта. Дневната лифт карта е около 30 евро.

България: Известна е като любимо място за лятна почивка, но България също е много популярна като дестинация за зимни спортове, отбелязва ДПА и дава за пример курортите Банско и Боровец.

Вижте още

Дават по 10 000 долара на пътници, отстъпващи местата си при пренатоварени полети

ivan

320 млрд. долара са загубите за туризма до момента

leni

Санкционират концесионера на плаж ,,Академика“ заради незаконен строеж

viktoria

Напишете коментар