Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен ръст на чуждестранните туристи

За това лято очакваме значителен ръст от всичките ни водещи пазари, показателен е фактът, че само за летищата във Варна и Бургас планираните полети за летен сезон 2018 г. са с близо 22 процента повече в сравнение с изпълнените полети през лято 2017 г. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с Пол Грифит, главен изпълнителен директор на Дубай Еърпорт.

Двамата разговаряха в аржентинската столица Буенос Айрес в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм.

Министърът отчете, че близо 5,2 млрд. лв. са приходите от чуждестранен туризъм у нас само от януари до август 2017 г., което е ръст от близо 10% спрямо същия период на миналата година. Ангелкова посочи, че за летните месеци от юни до август постъпленията са над 3,7 млрд. лв., което е с 8 на сто повече в сравнение с този период година по- рано.

Българският министър каза, че Министерството на туризма работи с големите туроператори и страната ни присъства на картата на основните международни форуми и изложения.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за популяризиране на България като туристическа дестинация.

Вижте още

НАП продава бунгала във Варна, СПА център в Пампорово и още десетки имоти

leni

Курортът Албена отчете загуби за първи път в своята 52-годишна история

viktoria

9 странни коледни традиции по света

leni

Напишете коментар