Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

30 села в област Кюстендил останаха без аптека

Близо 30 села в област Кюстендил се оказват без аптека. Жителите на село Коняво са лишени от достъп до лекарства в продължение на почти десет години, което предизвиква сериозни затруднения.

„Трудностите възникват при пътуването до града с автобус или частни коли. С възрастта пътуването става все по-трудно. Вчера отидох в града за лекарства. Посетих 12 аптеки и точно това, което ми беше необходимо, не се намираше. Бях принуден да се обадя на дъщеря си в София, за да ми го достави“, споделя Михаил Миланов, жител на село Коняво.

„Ако те заболи глава, няма откъде да вземеш дори едно хапче“, допълва г-жа Костадинова, друга жителка на селото.

Марияна Александрова, кмет на село Коняво, се натоварва със задълженията на шофьор, аптекар и личен лекар, за да помогне на местните жители.

„Имаме множество проблеми и се опитваме да се справим с тях. Проблемът с липсата на аптека е присъствал от години. Не успяхме да намерим никого, който да се наеме. Обаче сега общуваме с хора от Кюстендил и те са обещали да намерят фармацевт за нас, защото това е нашият най-голям проблем“, посочва кметът на село Коняво.

Управата на селото е получила обещание от фармацевт от Кюстендил, че ще им осигури лице, което да обслужва аптеката в селото. Местните жители се надяват, че това ще се случи възможно най-скоро.

Вижте още

Регионалният министър: Новите икономически райони няма да имат центрове

ivan

София е на 30-то място по ръст на цените на жилища, на 1-во е Будапеща

leni

НАП погна 290 души с големи разходи, но без никакви доходи

ivan

Напишете коментар