Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ивайло Папов: Ще се борим за лева в Европейския парламент

„Конституционният съд се изплю върху българската Конституция. Пригласяше му Народното събрание. Заедно потъпкаха волята на 604 000 свободни българи да имат право на мнение. Заедно отмениха референдума за запазването на българския лев. Демокрацията беше потъпкана. Държавата ни е обсебена от чужди агенти. Призоваваме МВР да се подчинява на законите в България и на българските граждани, а не на марионетното правителство на сглобката, на олигархичните кръгове, разни НПО организации, лобисти и посолства. От „Възраждане“ се застъпваме за българските граждани.“, написа народният представител Ивайло Папов в социалната мрежа Фейсбук.

Публикацията му е продиктувана от факта, че в петък Конституционният съд погази не само демокрацията, но и самата Конституция – основният закон на страната, както и правото на 604 000 български граждани на избор и глас.

„Беше забит и последният пирон в ковчега на българската демокрация, колкото и крехка да е била през последните три десетилетия. Нашите протести няма да спрат. Заедно с тях ние ще продължим да отстояваме законното ни право да бъдем питани за оставането на лева като национална валута. „Възраждане“ има партньори в Европейския съюз, преди да е станала част от Европейския парламент. Имаме и политическо решение на ситуацията. Започваме събиране на подписи за петиция, която ще внесем в Европейския парламент. Гласът на българите ще бъде чут ясно и отчетливо в Европейския парламент, веднага след изборите през юни 2024 г. ще внесе петицията в защита  на бъгарския лев в Европейския парламент.“, написа още той.

Вижте още

18 млн. лв. ще бъдат инвестирани в новите спирки на градския транспорт в София

ivan

Предлагат в София споделено ползване на е-тротинетки

ivan

Кипърски съд обяви застрахователя Олимпик в ликвидация

ivan

Напишете коментар