Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Използват изкуствен интелект в борбата с преписването в образованието

Александър Попов, основател на СмартТест, споделя за Bloomberg TV Bulgaria как новото приложение подкрепя учителите в образователния процес и решава проблема с преписването в клас. СмартТест предлага редица предимства пред ChatGPT, като функции, способни да намалят възможността за измама.

Една от ключовите функции на приложението е генерирането на различен тест за всеки ученик, което също допринася за предотвратяване на преписването. Освен това, стриктният режим на приложението не позволява на учениците да сменят екрана по време на решаването на теста, а също така не им разрешава да правят екранни снимки на телефоните си, за да ги споделят с други.

Използвайки изкуствения интелект, учителите могат да генерират тестове по конкретни теми или уроци, като по този начин спестяват време и усилия. Платформата позволява автоматично оценяване на тестовете и ги предоставя директно на учителите.

СмартТест предлага и опция за избор на език за тестовете, както и различни типове въпроси, което прави приложението гъвкаво и удобно за употреба.

Въпреки че приложението все още не е популярно в други държави, то вече е взело първо място в класацията на App Store веднага след пускането си и е достъпно и за Google Play. СмартТест позволява решаването на тестовете и от мобилни устройства, което е полезно, тъй като много училища нямат достъп до компютри за всеки ученик.

Попов подчертава, че едно от най-големите предизвикателства в българското образование е масовото преписване сред учениците, и СмартТест е фокусирано върху този проблем. Плановете за бъдещето включват подготовка на пробно Национално външно оценяване по български език за 7-и клас, което ще бъде автоматично оценено от изкуствен интелект.

Вижте още

Бъдещето на ресторантите: Първият робот-сервитьор е вече факт

Пускат под наем за сватби двореца „Кенсингтън“

admin

Роумингът ще се таксува в полза на потребителя след 15 юни

ivan

Напишете коментар