Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Маргарита Генчева: Няма да спра да питам отговорните институции, докато не се отвори дежурен кабинет за спешна помощ в Силистра

„Повече от 10 години Силистра е единственият областен град без дежурен кабинет за неотложна медицинска помощ. Това е проблем, с който са се занимавали няколко областни управители, кметове, директори на многопрофилната ни болница, на медицинския център в града ни, сдружението на общопрактикуващите лекари в града, журналисти,  но решение още няма.“, каза народният представител от „Възраждане“ Маргарита Генчева на пресконференция в БТА, в която взеха участие и общинските съветници на “Възраждане” в Силистра – Марин Николов и Свилен Димитров.

Тя припомни информацията, че от всичките 28 области в България, единствено Силистра няма дежурен кабинет, което е изцяло в ущърб на пациентите.

„Навсякъде в другите 27 области са намерили начин, само в нашата не могат. Защо ли ми се струва, че проблемите в здравеопазването ни са едни и същи във всички райони на страната и Силистра не може да претендира за никаква уникалност в това отношение. Факт е, че дежурен кабинет в града ни няма и поради това, в началото на февруари тази година изпратих писма до управителя на Националната здравноосигурителна каса и на изпълнителния директор на Изпълнителна дирекция „Медицински надзор“ с няколко въпроса, които имат за цел да изяснят къде се крие проблема с липсата на дежурен кабинет.“, коментира още Генчева.

Тя припомни, че допреди  3-4 месеца в града е нямало и денонощна аптека.

„Този проблем намери решение след зададен от мен въпрос на здравния министър миналата година – няколко месеца по-късно вече функционира денонощна аптека. Една малка победа  в интерес на съгражданите ни и на всички нуждаещи се от региона. Силно се надявам, огласяването на проблема с дежурния кабинет да има същия резултат, което ще е в интерес най-вече на пациентите, но и на всички – личните лекари, болницата, медицинския център, администрацията.“, допълни Маргарита Генчева.

От „Възраждане“ ще продължим натиска върху институциите – ние като общински съветници в Общински съвет Силистра – аз и Свилен Димитров – на местно ниво, а народният ни представител Маргарита Генчева  – на национално, докато си свършат работата.“ допълни общинският съветник Марин Николов.

Вижте още

България постави нов рекорд: Първо място в световната класация на Олимпиадата по лингвистика

66 млн. лв. ще бъдат похарчени за градска среда и западнали индустриални територии

ivan

Банки и имоти: Получете отговорите на всички въпроси, които ви вълнуват

leni

Напишете коментар