Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Астрофизик разкрива тайните на пътуването във времето

Отдавна пътешествието във времето е един от най-големите теми в научната фантастика, но какво би се случило, ако наистина можете да се върнете назад във времето и да посетите свой любим човек преди смъртта му?

Очевидно е, че не знаем много неща за това какви последици може да има пътуването във времето, но това не е спряло физика Рон Малет да се опита да „реши“ уравнението за пътуване във времето през целия си живот.

Това, което е още по-впечатляващо, е че сега Малет твърди, че е решил уравнението и е разбрал как да построи истинска машина на времето.

Вдъхновението и манията на Малет за пътуване във времето започват, когато той е много по-млад, отбелязва изданието „Еarth“. След смъртта на любимия си баща, Малет се потапя в романите, сред които и „Машината на времето“ на Хърбърт Уелс. Именно тази книга, както и други, помагат за маниата, която ще доведе Малет до кариера в областта на физиката, като се опитва да разбере как да използва уравнението за пътуване във времето и да построи машина, способна да се връща назад в пространството и времето. Манията на Малет за пътуване във времето се свежда до надеждата, че ще може да види баща си отново. Това със сигурност е достоен за уважение цел, особено за всеки, който е загубил някого, когото е обичал много.

Малет казва, че идеята му за машина на времето е съсредоточена около „интензивен и непрекъснат въртящ се светлинен лъч“, който може да манипулира гравитацията, пише kaldata.com.

Построеното от него устройство, следващо неговото уравнение, би използвало пръстен от лазери, за да имитира ефекта на черна дупка, която изкривява пространството и времето около нея. Разбира се, решението на уравнението за пътуване във времето и построяването на работеща машина на времето са две съвсем различни неща.

Учените са симулирали черни дупки в лаборатория нееднъж или два пъти, но никога нищо с толкова мощ или въздействие върху реалността, каквито Малет изглежда смята, че биха направили пътуването във времето възможно. Това обаче не означава, че той греши. Неговото уравнение за пътуване във времето може да е точно това, което е необходимо, за да се преодолее тази житейска мания и наистина да се пътува назад във времето. Построяването на подобна машина обаче, способна да го тества, ще бъде съвсем отделно начинание само по себе си.

Вижте още

Екоминистърът: Ще променим екотаксите за новите и старите автомобили

ivan

Георги Георгиев от “Възраждане”: Стига вече послушковци, отишли в Брюксел да натискат копчето, трябват ни родолюбци, милеещи за род и родина

Кодексът на труда ще бъде изменен, няма да се пише нов

ivan

Напишете коментар