Invest Build Media
Имоти и строителство

Вече има община, която изпревари София по бум на строителство

Община „Родопи“ е една от най-динамично развиващите се в страната. По статистиката на НСИ тя е на първо място по механичен прираст на населението през последните четири години. В Община „Родопи“ се издават над 900 разрешителни за строеж на нови жилищни сгради за година, а населението е нараснало с над 10% през последните 10 години.

Така по разрешителни за строеж „Родопи“ се нарежда на второ място по ново строителство след Столична община и на първо място по глава на населението.

Община „Родопи“ обхваща 21 села, като всяко от които е съхранило спомени от далечното минало под формата на ценни археологически находки и паметници, предания и легенди, пазени и предавани от човек на човек.

Някои са познати далеч извън общината и областта и с атрактивната среда за бизнес и туризъм. Крумово с международното летище, Марково – известно като пловдивския Бевърли Хилс, Цалапица – най-многолюдното село, където се намират единствените френско-български разсадници за овошки, рози и тополи, а Белащица с действащ девически манастир „Свети Георги Победоносец“.

Община „Родопи“ paзпoлaгa c вcичĸи пpeдпocтaвĸи дa зaщити пoзициитe cи ĸaтo peгиoн c виcoĸa cтeпeн нa paзвитиe. На нейна територия има няĸoлĸo пepcпeĸтивни зони, ĸъдeтo би мoглa дa ce oфopми индycтpиaлнa зoнa: Зона Крумово с летище „Пловдив“, индустриален парк „Родопи“, разположен на територия от над 5 хиляди декара, село Златитрап, в което се намира единственият трансмодален терминал в страната и зона Цалапица с основна връзка към АМ „Тракия“.

Вижте още

Жилищното строителство върви нагоре, но остава под миналогодишните нива

admin

Идва ли краят на купона на европейския имотен пазар

ДНСК започва масови проверки на безопасността на строежите

ivan

Напишете коментар