Invest Build Media
Любопитно Туризъм и Екология

Гол круиз – предизвикателство за смелчаци

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво всъщност е да отидеш на гол круиз – като по-малкото багаж за опаковане е едно от основните предимства.

Пишейки анонимно в Reddit, мъжът, на възраст 67 години, покани други потребители да го попитат каквото ги интересува за преживяването.

Той резервирал круиз чрез базираната в Тексас туристическа компания Bare Necessities, която оперира с чартърни кораби за натуристи от 1990 г.

Неназованият мъж каза, че е бил на круизен кораб Carnival с 2000 пътника с 61-годишната си съпруга за седемдневно пътуване от Тампа, Флорида, със спирки в Мексико и Хондурас по пътя.

(Снимка: Bare Necessities Tour and Travel)

Той повтори пред други потребители на Reddit, че пътуването – първият му нудистки круиз, „не е круиз за суингъри или сексуално позитивна среда“ и „това беше група с много нудистки опит“.

Обяснявайки тънкостите на нудисткия круиз, той разкри, че капитанът „обикновено прави съобщение след излизане от пристанището кога дрехите могат да бъдат свалени“ и „обикновено това е около тридесет минути“.

След това същото се случва в обратен ред, когато корабът започва да наближава следващото си пристанище.

Той добави, че хората „обикновено се възползват от възможността да бъдат голи, тъй като това е смисълът на круиза“.

Що се отнася до персонала, той каза, че всички служители на круиза са били облечени „с изключение на един дует мъж/жена“, който играе в театъра.

Пътешественикът каза, че според неговите разбирания нито един служител от круизната компания не е „задължен“ да работи с голи маршрути, ако не се чувства комфортно.

Много коментиращи бяха заинтригувани какви са били хората на голият круиз и мъжът даде своята честна оценка.

Той написа: „Безспорно имаше сравнително малко по-млади двойки определено преобладаваха по-възрастните. Със сигурност повечето бяха между 50 и 70 години. Много гей мъже. Не бих могъл да кажа дали имаше много гей жени, но бих си помислил, че ще се чувстват добре. Това беше толерантна група“.

Някои хора също разпитаха мъжа за нивата на привлекателност на борда на кораба и мъжът отговори, че „круизите изглежда са за хора, които обичат да ядат и да лежат, така че имаше много големи хора“.

Като цяло той каза „20 процента привлекателни, 20 процента средно, 60 процента непривлекателни”.

Що се отнася до националностите, повечето от посетителите на круиза са американци, посочи той, докато има и „някои европейци и австралийци“.

Много потребители на Reddit бяха притеснени от хората, които тайно правят снимки и видеоклипове на хората докато са разголени, но мъжът успокои тези опасения, като заяви, че всички са се държали много уважително.

Той обясни: „Всеки знае, че не можете да правите снимки на други хора. Тук бях много по-малко притеснен, отколкото на нудистки плажове. Почти никой не носеше телефони извън каютата си. Имаше много табели. Имаше много служители от круизната компания, чиято работа беше да налагат добрия натуристки етикет. Прекарах известно време онлайн в проучване на нудизма и никога не съм виждал нито една онлайн снимка от круиза, освен груповите снимки, за които хората позират доброволно. Поради тези причини не бях загрижен“.

Хигиената е друго притеснение сред потребителите, но мъжът разкри, че всички посетители на круиза са взимали със себе си хавлиени кърпи, на които да седят, и е имало чисти хавлии „из целия кораб“.

Въпреки че по-голямата част от круиза е била без дрехи, мъжът обясни, че в определени моменти трябва да има облекло.

Например, „дрехите се изискваха в главната трапезария и в специализираните ресторанти“.

Всъщност той отбеляза, че „много хора се обличат като цяло през нощта, след като са прекарали деня голи на слънце.

„Така че след 18 часа имаше странна смесица от голи, нормално облечени и жени, облечени в секси дрехи, като прозрачни блузи.“

Мъжът коментира, че комбинацията от голи и облечени хора в баровете е „странна“, но „добавя към чара, ако ме питате мен“.

(Снимка: Bare Necessities Tour and Travel)

Що се отнася до обувките, „обувките бяха задължителни за ходене из кораба, въпреки че някои хора все пак ходеха боси“, а на вечеря „всички бяха по джапанки или сандали“.

Трябвало да се носят дрехи, когато корабът пристига в пристанище, но когато посещавали нудистки плажове за екскурзия, хората можели да се съблекат отново.

Обобщавайки първото си голо круизно преживяване, мъжът заключи: „Беше страхотно. Страхотно време и възможност да правите куп забавни неща голи – плажове, курорти, танци, да сте в барове и т.н.. На партньорката ми много ѝ хареса.“

Въпреки че му е допаднало, мъжът казва, че вероятно няма да отиде отново, тъй като „има много страхотни места по света“.

Предлагайки някои съвети от опит на начинаещите нудисти, той казва: „Ходили ли сте някога да плувате голи? Чудесно е да си гол, да плуваш, да танцуваш, да се разхождаш по плажа и т.н. За мен това е основното. По същата причина мъжете не носят ризи, когато отиват на плуване или на плажа. Страхотно е чувството. Сигурен съм, че някои хора изпитват ексхибиционистична тръпка, но аз не.

„Да, да бъдеш гол на круиз понякога изглеждаше малко глупаво, но човек живее само веднъж… И да, стягането на багажа е по-лесно.“

Вижте още

Кое е българското село, което наричат ,,селото на милионерите“?

viktoria

В зимния курорт Боровец бе дадено началото на ски сезона

19% повече българи са пътували за туризъм през третото тримесечие

admin

Напишете коментар