Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ангел Славчев: В София област болниците и спешните центрове съществуват просто, за да ги има

Десетилетия наред гледаме разрухата на България. Десетилетия наред болничната и спешна помощ е оставена на произвола, на съдбата, болниците и спешните центрове съществуват просто, за да ги има, но не и да помагат на населението. Десетилетия наред голяма част от жителите на Софийска област пътуват до столицата, за да получат адекватна медицинска намеса. Каза водачът на листата  за народни представители на „Възраждане“ в 26 МИР – София област Ангел Славчев.

Как „Възраждане“ вижда решението на този проблем?

Здравето не е стока за да се търгува ! Решението което „Възраждане“ дава в посока развитие на всички държавни и общински болници  е да престанат да бъдат  търговски дружества и парите за лечение от здравната каса да влизат само тях. Това ще даде възможност болниците в софийска област да се развиват и модернизират, а жителите в общините да не им се налага да пътуват за всяко нещо до София. Тази концепция ще даде възможност на медицинските специалисти да останат да живеят и работят в общините си, а не всяка сутрин да пътуват до столицата. Към момента болниците се финансират от общините и успяват да си докарат доход по някоя здравна пътека, която им позволява просто да съществуват.

От „Възраждане“ ще положим основата за създаване на ясна стратегия за развитие на област София. Проблемите на всички общини са идентични, но всяка община се справя самостоятелно и това води до дисбаланс в общините. Когато съберем всички общини и те работят заедно за общото благо нещата ще се случват и жителите на всички населени места ще започнат да живеят сигурно и достойно!

 

Ангел Славчев е най-активният общински съветник в община Елин Пелин. Има най-много внесени предложения в общинския съвет и на местните избори е втори по брой лични преференции. Славчев участва в три постоянни комисии  „Инвестиции, управление и разпореждане с общинско имущество“ , „ Контрол и мониторинг върху дейността на търговските дружества с общинско участие в капитала“, „Законност, сигурност, обществен ред, граждански права и транспорт“.

 

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

Вижте още

Белгийци ще проучват възможностите за инвестиции в България

ivan

18 млн. лв. ще бъдат инвестирани в новите спирки на градския транспорт в София

ivan

Регистрират сериозен спад на износа на ток

admin

Напишете коментар