Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Интерхотел Велико Търново се продава за 17,7 млн. лв.

„Интерхотел Велико Търново“ е обявен на търг от съдия изпълнител, с първоначална стойност от 17,7 млн. лв. , гласи обява в Окръжния съд на старопрестолния град, цитира местен вестник. Срокът за участие в тръжната процедура е 20 октомври.

Имотът е ипотекиран в полза на Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. Настоящият й собственик е „Интерхотели“ АД, Плевен. Преди години обявената на търг хотелска сграда бе оценена на 23 млн. лв.

Изискването към кандидат- купувачите е да внесат депозит от 10 % от обявената цена за имота.

През 2014 г. хотелът бе обявен на търг за 7,5 млн. лв. Закупен е през 2006 г. от „Балкантурист елит“ за 4 млн. евро. Разположен в центъра на Велико Търново

Сградата е с 14 506 кв. м застроена площ. Състои се от 7 етажа с над 200 стаи, ресторант, конферентна зала с 1200 кв. м РЗП и други 5 по-малки, нощен бар, сладкарница, спортен център, басейн със СПА център, обслужващи помещения и др.

Искания заем от фалиралата банка бе използван през 2011 г. за цялостно обновяване на хотелската сграда, като целта бе връщането на имиджа и популярността му в Европа. Повод за рехабилитацията на сградата отвън и отвътре бе 30 -годишнината от създаването му.

Вижте още

Ей Ти енд Ти купува медийната група Тайм Уорнър за 85,4 млрд. долара

admin

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство са необходими 581,31 лв.

ivan

Над 210 млн. лв. за евтини кредити за развитие на култура и градове в Северна България

ivan

Напишете коментар