Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Интерхотел Велико Търново се продава за 17,7 млн. лв.

„Интерхотел Велико Търново“ е обявен на търг от съдия изпълнител, с първоначална стойност от 17,7 млн. лв. , гласи обява в Окръжния съд на старопрестолния град, цитира местен вестник. Срокът за участие в тръжната процедура е 20 октомври.

Имотът е ипотекиран в полза на Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. Настоящият й собственик е „Интерхотели“ АД, Плевен. Преди години обявената на търг хотелска сграда бе оценена на 23 млн. лв.

Изискването към кандидат- купувачите е да внесат депозит от 10 % от обявената цена за имота.

През 2014 г. хотелът бе обявен на търг за 7,5 млн. лв. Закупен е през 2006 г. от „Балкантурист елит“ за 4 млн. евро. Разположен в центъра на Велико Търново

Сградата е с 14 506 кв. м застроена площ. Състои се от 7 етажа с над 200 стаи, ресторант, конферентна зала с 1200 кв. м РЗП и други 5 по-малки, нощен бар, сладкарница, спортен център, басейн със СПА център, обслужващи помещения и др.

Искания заем от фалиралата банка бе използван през 2011 г. за цялостно обновяване на хотелската сграда, като целта бе връщането на имиджа и популярността му в Европа. Повод за рехабилитацията на сградата отвън и отвътре бе 30 -годишнината от създаването му.

Вижте още

С до 10% е вероятно да поскъпне златото

leni

Основни фактори при инвестиции в недвижими имоти

leni

Валидираха марка за 140 г. Български пощи

ivan

Напишете коментар