Invest Build Media
Инвестиции

Гърция притеснена от стабилната икономическа ситуация у нас

Гръцката опозиция критикува предизборно Ципрас, че не е създал условия за връщане на гръцките компании от България. Гръцкият бизнес е привлечен в България от „стабилна икономическа среда“, съобщават гръцките медии.

Над 15 хиляди гръцки компании са се прехвърлили в България, съобщава гръцкото издание „Икономистас“.

В България има „стабилна икономическа среда“ и „привлекателно данъчно облагане“, коментира изданието. Приходите на гръцките компании се движат в рамките на 5 милиарда евро на година и дори много от тях увеличават сферите на дейност. Гръцките инвеститори са създали нови 53 хиляди работни места.

Темата „гръцки фирми в България“ се използва и в предизборната кампания. Опозицията коментира както в парламента, така и на срещи с избиратели, че една от основните слабости на икономическата политика на Ципрас е, че правителството не успя да създаде условия за развитие на гръцкия бизнес, като върне „имигриралите фирми от България“.

Повечето гръцки компании са с централи в София, а производствените им отдели са в района на Благоевград, но има много в Пловдив, Хасково и дори Бургас и Варна.

Вижте още

Таксата за избор на регистрационен номер на колата става 1500 лв.

ivan

До 4 години българските заплати щели да се доближат до европейските

ivan

Направиха промени в ръководството на Българския енергиен холдинг

ivan

Напишете коментар