Invest Build Media
Имоти и строителство

Възстановяват програмата за енергийна ефективност

Програмата за енергийна ефективност ще бъде възстановена от следващата година, обяви пред журналисти в Пазарджик министър-председателят Бойко Борисов. Той уточни, че все още се обмислят изискванията и параметрите й. Борисов получи от кмета на Пазарджик Тодор Попов подписка от седем хиляди жители на общината, които настояват програмата да бъде възстановена.

Министър-председателят откри в Пазарджик завод за производство на автомобилни части на германската фирма Kostal. На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 – 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 г. във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000.

Премиерът Борисов започна своето приветствие с благодарност към работниците за „техния труд“ и „висока производителност“.  Според Борисов  факт е, че не само че заводите не си отиват, а „все нови и нови откриваме на едни и същи компании, които се разрастват и заводите им стават и най-големите не само на Балканите, а някои за Европа“. Премиерът посочи още, че в Кърджали преди дни е открил пети нов завод, „в Русе- четвърти поред, а в Шумен – трети поред“.  Машиностроенето дава около 25 до 30 процента от брутния вътрешен продукт и затова паралелно с развитието на заводите трябва да се подготви и транспортна инфраструктура, „за да не се задъха и колабира транспортният план на градовете“, каза още Бойко Борисов.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посочи, че благодарение на партньорството с българското правителство Община Пазарджик е реализирала стратегически важни проекти. Взаимодействието между местна власт, централна власт и бизнес дава добри резултати за всички, допълни Попов. Той каза още, че политиките, които се водят в страната, заслужават подкрепа и доверие.

Министър-председателят и официалните гости разгледаха новия производствен завод и се запознаха на място с дейността му.

След откриването Бойко Борисов направи и инспекция на строителството на първия етап от околовръстния път на Пазарджик.

Вижте още

Най-много пари от санирането са спечелили три фирми

ivan

Във вторник пускат западната дъга на София за движение

admin

Милениалите ще движат пазара на недвижими имоти

leni

Напишете коментар