Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Звезди на Манчестър Юнайтед разширяват своя верига от заведения

Легендарните играчи на английския футболен клуб Манчестър Юнайтед Раян Гигс и Гари Невил планират да разширят веригата си от тематични футболни хотели и кафенета Cafe Footbal с обекти извън Великобритания, и по-специално в Азия, съобщава Bloomberg.

Гигс и Невил си партнират със сингапурския милиардер Питър Лим по имотни проекти от този тип в Манчестър. В интервю за Bloomberg, проведено в Сингапур, Гигс и Невил разкриха, че вече водят разговори с потенциали партньори за разширяване към Китай, Тайланд, Индия, Сингапур и Малайзия. Плановете са някои обекти да комбинират хотел и кафене, докато други да бъдат само кафенета.

„Имаме чудесни рецензии в Манчестър и търсим възможност за разширяване във Великобритания, Европа и Азия през следващите 12-18 месеца,“ каза Невил, цитиран от Bloomberg. Първото азиатско кафене от веригата ще отвори врати през следващата година в Сингапур.

Към момента веригата се състои от две кафенета в Манчестър и едно в Лондон. Гигс, Невил и строителната компания на Лим си партнират с базирания в Манчестър National Football Museum, където планират да отворят ново кафене от веригата. Освен това триото разработва и парцел в центъра на града, където ще бъдат разположени жилищни площи, магазини и петзвезден хотел.

Освен в бизнеса с недвижими имоти, Невил, Гигс и Лим са съдружници и в клуба от 6-а футболна дивизия на Англия Салфорд Юнайтед. Сингапурският бизнесмен притежава 50% от клуба, а остатъкът е поделен поравно между Гигс, братята Гари и Фил Невил и техните бивши съотборници в Манчестър Юнайтед Пол Сколс и Ники Бът.

Cafe Football Launch, Westfield Stratford. London.

Вижте още

Търсят стратегически инвестиционен план за Балканите

ivan

Дават допълнително 2 млн. лв. за модернизиране на кабинетите по природни науки в училищата

ivan

Лидл стана веригата с най-добро съотношение качество-цена

ivan

Напишете коментар