Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Звезди на Манчестър Юнайтед разширяват своя верига от заведения

Легендарните играчи на английския футболен клуб Манчестър Юнайтед Раян Гигс и Гари Невил планират да разширят веригата си от тематични футболни хотели и кафенета Cafe Footbal с обекти извън Великобритания, и по-специално в Азия, съобщава Bloomberg.

Гигс и Невил си партнират със сингапурския милиардер Питър Лим по имотни проекти от този тип в Манчестър. В интервю за Bloomberg, проведено в Сингапур, Гигс и Невил разкриха, че вече водят разговори с потенциали партньори за разширяване към Китай, Тайланд, Индия, Сингапур и Малайзия. Плановете са някои обекти да комбинират хотел и кафене, докато други да бъдат само кафенета.

„Имаме чудесни рецензии в Манчестър и търсим възможност за разширяване във Великобритания, Европа и Азия през следващите 12-18 месеца,“ каза Невил, цитиран от Bloomberg. Първото азиатско кафене от веригата ще отвори врати през следващата година в Сингапур.

Към момента веригата се състои от две кафенета в Манчестър и едно в Лондон. Гигс, Невил и строителната компания на Лим си партнират с базирания в Манчестър National Football Museum, където планират да отворят ново кафене от веригата. Освен това триото разработва и парцел в центъра на града, където ще бъдат разположени жилищни площи, магазини и петзвезден хотел.

Освен в бизнеса с недвижими имоти, Невил, Гигс и Лим са съдружници и в клуба от 6-а футболна дивизия на Англия Салфорд Юнайтед. Сингапурският бизнесмен притежава 50% от клуба, а остатъкът е поделен поравно между Гигс, братята Гари и Фил Невил и техните бивши съотборници в Манчестър Юнайтед Пол Сколс и Ники Бът.

Cafe Football Launch, Westfield Stratford. London.

Вижте още

Столичната община започва да праща известия за дължимите данъци

ivan

Експерти прогнозират възможност за рязко поскъпване на парното

ivan

Цените на водата и природния газ се увеличават от 1 януари

ivan

Напишете коментар