Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Майкрософт предлага мощни 3D инструменти, добавена реалност и Surface Dial

Инструменти за създаване и редактиране в 3D среда ще са на разположение в новия ъпдейт на Windows 10, обявиха от „Майкрософг“. Успоредно с това бяха представени няколко модела очила за виртуална реалност на няколко световни технологични марки – другата неотменна част за интерактивност на потребителите. Съвместими, разбира се, с новия ъпдейт.

Всички тези новости се разглеждат от специалистите като поредна стъпка към усъвършенстването на виртуалната и добавената реалност. Лично майкрософтската хардуерна новост се нарича Surface Studio – цялостна десктоп конфигурация с много тънък LCD монитор.

Заслужава внимание периферното устройство към него Surface Dial. То е удобна „кръгла мишка“, която може да взаимодейства с монитора, поставена върху него, като активира менюта, да бъде използвана за регулиране на звука или за прелистване. Удобна глезотийка е функцията вибрация, с която се осъществява обратната връзка за потребителя.

И още: С оглед създаването на 3D модели на реални обекти във виртуална среда, „Майкрософт“ разработва приложение, позволяващо „сканиране“ на обекта чрез обхождането му със смартофон.

microsoft-surface-dial

Вижте още

Конкурсът за площад Св. Неделя е спрян, ще има нови изисквания

ivan

„Сервиз за пейки“: Анонимни добротворци тунинговат пейки

leni

Възстановени са оригиналните стенни часовници в централно фоайе на НДК

ivan

Напишете коментар