Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Веригата „Пикадили“ затваря магазина си в столичния „Сердика център“

Търговската верига „Пикадили“ затваря обекта си в мол „Сердика център“, а на неговото място през идната година ще отвори магазин „Билла“. Това съобщава в днешния си брой „Капитал daily“.

„Пикадили“ беше в мола от самото му отваряне в средата на март 2010 г. През тази есен магазинът беше затварян за по няколко дни. В първия случай от „Селект трейд“, която е собственик на веригата, съобщиха, че молът има проблем с електричеството. Според информация на изданието тогава веригата е водила търговски спорове с мола за предоговаряне на наема. В крайна сметка от 27 октомври „Пикадили“ в „Сердика център“ вече не работи.

От „Селект трейд“ не коментират сега причините за затварянето на обекта. Управителят на мола Димитър Кехайов посочва, че решението е „резултат от вътрешнофирмени договорености“. „И за двете страни то е въпрос на стратегия, нови планове, ориентиране към различни клиенти и преосмисляне на действията“, обясни управителят на „Сердика център“.

В края на август от „Селект трейд“ обявиха, че планират да открият нов обект – в мол Paradise Center в столицата (на мястото на Carrefour). В съобщението беше посочено, че това ще се случи през септември. Сега от дружеството уточняват, че отварянето е предвидено за средата на ноември и представят затварянето на мола в „Сердика център“ като „преместване“ в друг мол.

„Селект трейд“ планира да открие през тази година още един нов хипермаркет – в най-големия търговски център във Варна – Grand Mall.

Така в момента според сайта си „Пикадили“ е останала с 15 обекта в София и Варна и планира да отвори два. В пика си веригата имаше 40 магазина.

От управата на мола посочват, че „Билла“ ще отвори през пролетта, като това ще бъде „премиум супермаркет“ от ново поколение, с гама продукти, много по-голяма, отколкото в други обекти на веригата, и с много високо качество.

В средата на октомври Billa отвори 40-ия си магазин в София. През 2016 компанията разкри 11 нови магазина, от които шест в София. До края на годината предстои отваряне на поне още един – в Хасково. Засега веригата е представена в 36 града в страната със 108 магазина, посочва изданието.

Неотдавна българското дружество – собственик на „Билла“, купи 11 обекта след оттеглянето на Penny от България (двете вериги имат общ собственик в Германия – REWE).

Засега е свободно пространството на Carrefour в The Mall, което след необслужван заем стана собственост на кредитора „Уникредит Булбанк“.

Вижте още

Окончателно прието: Акцизът на бездимните цигари скача от 1 октомври

ivan

Фирми и граждани ще внасят безплатно данъци по интернет

ivan

Как се изчисляват болничните почасово?

ivan

Напишете коментар