Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Завърши регистрацията на кандидатите за Сграда на годината 2016

Над 75 знакови проекта, завършени през настоящата година, се представят пред професионалната и широката публика. Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ отличава най-добрите постижения през годината и е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Събитието е под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и се провежда с подкрепата на партньори и всички браншови организации – КАБ, КИИП, КСБ, САБ. Национален конкурс „Сграда на годината“ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп.

Символ на конкурса е статуетката „Човекът и неговото творение“, дело на известния български скулптор Петко Москов.

Всички постъпили кандидатури подлежат на селекция от 25-членно професионално и независимо жури с председател заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова.

Журирането на проектите се извършва на база на основни критерии, като основните критерии за съответната категория са цялостното представяне на сградата, вътрешната и външна архитектура, строителството, конструкцията, разположението, ползата за обществото, влиянието върху околната среда, интериорът и дизайнът.

Оценяването на проектите стартира през ноември 2016 г. и ще протече на два етапа. На първи етап се избират по три или повече номинации във всяка категория. На втори етап, от номинираните се избират победителите в съответните категории. Журито има право да излъчи и допълнителни награди, както и да не излъчи победител в дадена категория.

Широката публика също участва в конкурса, чрез онлайн гласуване от 1 до 13 декември на сайта на конкурса http://buildingoftheyear.bg . Сградата, получила най-много гласове от онлайн гласуването, ще бъде отличена с приза „Сграда на публиката“.

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на официална гала вечеря на 13 декември и ще се излъчи по БНТ на 17 декември 2016 г.

Вижте още

Днес откриват новата метростанция „Витоша“ в София

admin

Градина като джунгла в интериора (СНИМКИ)

Имате вкъщи слънчева стая – ето как може да я обзаведете

Напишете коментар