Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

41 хотела са пуснати на търг заради дългове

Частни съдебни изпълнители са пуснали на търг 41 хотела в цялата страна заради неплатени дългове, показва проверка на “Труд” в регистъра с публичните продажби на недвижими имоти към Камарата на Частните съдебни изпълнители. Бирниците се надяват да съберат от закъсалите собственици общо 58 млн. лева.

28 са хотелите, за които началната цена е над 250 000 лв. Двата най-скъпи са “Бест Уестърн Премиер Тракия Хотел”, който се продава за 19.9 млн. лв., и “Интерхотел Велико Търново” – за 14.1 млн. лв.

Великотърновският хотел е с ипотека за 10 млн. евро към фалиралата Корпоративна търговска банка. Това е поредният опит сградата да бъде продадена, като сега цената е с около 3 млн. лева по-ниска. Софийският “Бест Уестърн Премиер Тракия Хотел” има няколко договорни ипотеки и дължи на Уникредит Булбанк 3 млн. лева.

През миналата година частните бирници са завели общо 180 000 дела срещу длъжници, като едва половината от тях са приключени, показва отчетът на Камарата на ЧСИ за 2015 г. Частните съдебни изпълнители събират средно по около 1 млрд. лева годишно от неизрядни платци, като се очаква и през 2016 г. общата сума да е в тази граница.

Вижте още

Задават се фалити, оборотът на заведенията е паднал с 60%

leni

Колко излиза закупуването на луксозна къща в Сърбия?

viktoria

Ваканционните имоти се радват на засилен интерес сред купувачите

admin

Напишете коментар