Invest Build Media
Имоти и строителство

„Наклонената кула“ на София върви към завършване през 2017 г.

Строителството на „наклонената кула“ в София „Елипс Център” ще бъде отново възобновено в края на тази година. Новата бизнес сграда на бул. „Цариградско шосе” ще бъде готова в края на 2017 г. Наклонената кула е с много добра локация, близо до югоизточния изход на един от главните булеварди в столицата, който се очертава да е новата бизнес точка в София.

Пазарът на офис площи в последните години се движи нагоре и стимулира строежа на много подобни проекти. Основните наематели на бизнес сгради са от сферата на ИТ услугите и аутсорсинга. Такива фирми продължават да стъпват у нас и пазарът се опитва да отговори на очакванията им.

„Елипс Център” също е предназначена за международни и местни софтуерни и аутсорсинг компании , а „корпоративната мисия на фирмата инвеститор е изграждането на първокласни офисни пространства, осигурявайки добри и гъвкави решения включително и за технологични стартъпи в условията на максимален комфорт и сигурност”, коментира Ася Копанова, анализатор Проекти, „Илпа Девелопмънт“, цитирана от economic.bg.

Земята и сградата са собственост на фирма „Илпа Девелопмент“ ЕООД, която влага 22 млн. евро инвестиция в нестандартния проект. Архитектурната концепция на сградата е запазена и технически обновена с оглед постигане на съвременните параметри на комфорт и функционална гъвкавост търсени в първокласните офис сгради. Проектът е на арх. Атанас Панов и екипа на „ЛП Арх“.

„Елипс Център“ включва два подземни и 13 надземни етажа. На първото ниво ще се помещават ресторант и офис, следвани от 10 почти идентични етажа с площ от 932 кв. м всеки, а последният 13-ти включва и индивидуална тераса. Офисите на партерното ниво са с площ от 1526 кв. м, предлагащи и отворено пространство. Бизнес сградата разполага и с подземен паркинг със 134 паркоместа.

Амбициозният проект има много дълга история. Изграждането на „Елипс Център” започва още през 2008 г., но заради глобалната икономическа криза строителството е преустановено до „груб строеж” през 2010 г. Конструкцията е запазена в изключително добро състояние, а интересната архитектура прави сградата изключително атрактивна за рекламната индустрия, включително и за музикални клипове и филми.

elipse-center-02

Вижте още

Строят електропровод Добруджа-Бургас

ivan

Стартира ремонтът на трамвайното трасе по ул. Каменоделска в София

ivan

Ще премахват нередовни преместваеми обекти в София

admin

Напишете коментар