Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Къщата на Елвис в Бевърли Хилс е предложена за продажба

Домът на Елвис Пресли в Бевърли Хилс се продава за 30 милиона долара. В тази къща Кралят на рока е живял със съпругата си Присила в периода между 1967 и 1973 г.

Имението е в стил Френско регентство, строено през 1958 г. Но оттогава са направени доста модерни подобрения. И въпреки че къщата е подслонявала Елвис, най-много за модерния й вид е допринесъл един от по-скорошните собственици – също популярна личност – хотелиерът Питър Мортън, създател на Hard Rock Cafe.

Той дори планирал да събори изцяло имота и да построи нов, предизвиквайки масово обществено недоволство от страна на фенове и реставратори. И докато мнозина протестират срещу плановете на Мортън, веригата Burger King планира да купи къщата за 3,69 млн. долара с обещание за консервирането й.

Но вместо да я разруши, или да я продаде на веригата за бързо хранене, Мортън влага усилията и парите си в модернизация на къщата, продавайки я по-късно за 14,5 млн. долара на неназована корпорация, която сега я е обявила за продажба на цена от 30 млн. долара.

За сравнение, Елвис плаща 400 000 долара за имота скоро след сватбата им с Присила през 1967 г. По дизайн на Рекс Лотъри, звездното имение е с голяма площ, с три спални и пет бани.

Подобно на екстериора, и жилищната площ е с модерна реконструкция по идея на Мортън.

Друго допълнение в дома, след периода Елвис, е поставянето на френски прозорци (от пода до тавана), от които се открива гледка към небостъргачите на Лос Анджелис.

Все пак, някаква част от предишната атмосфера на дома е запазена, включително открояващите се декоративни тавани и други винтидж детайли.

Целият имот е разположен на 1,18 акра земя и предлага редица удобства. Задният двор е с по-голяма площ, в него има патио и места за забавление като плувен басейн и спа зона. Има и резиденция за гости, към която има и собствен паркинг.

Въпреки че от кончината на Елвис са минали почти 40 години, много негови фенове все още пътуват до имението, за да оставят послания, или да изразят уважението си пред портите на имота – традиция, която съществува още от времето, когато Краля на рока е живял тук.

Пресли е един от най-популярните в света изпълнители, заслужено носещ титлата Краля на рока. Умира на 42-годишна възраст през 1977 г., като тогава състоянието му се изчислява на 300 млн. долара. Дори и след смъртта си неговото име, превърнало се в разпознаваема търговска марка, носи големи приходи. Само за миналата година той е „спечелил” 27 млн. долара – от авторски права върху негови произведения.

elvis-home-beverly-hills-02

elvis-home-beverly-hills-03

elvis-home-beverly-hills-04

elvis-home-beverly-hills-05

Вижте още

Основателят на Алибаба се появи след спекулации месеци наред, че е отвлечен

Индустриалци възмутени от малкото чуждестранна работна ръка в България

ivan

Второто затваряне на държавата може да доведе до още освобождаване на служители

Напишете коментар