Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Индийската верига Taj Hotels с идея да инвестира в България

Индийската хотелска верига Taj Hotels проучва възможностите за инвестиции в България, съобщават от Министерството на туризма.

Главният мениджър на веригата Дижвижай Сингх се срещна с министъра на туризма Николина Ангелкова. Посещението му е по покана на ведомството, става ясно от съобщението.

Ангелкова е представила на Сингх няколко потенциални обекта, които биха били в интерес на компанията.

Двамата са обсъдили София като възможна дестинация за изграждане на висококатегорийна хотелска база, както и Черноморието.

Ангелкова е подчертала, че само за този летен сезон сме посрещнали над 5 млн. чуждестранни туристи. Тя е посочила и перспективите пред развитието на зимния сезон, като е посочила, че миналата зима България е посрещнала 1,2 млн. чуждестранни туристи.

„Независимо от последните събития, България е стабилна държава, а инвестициите в сектор туризъм са национален приоритет“, коментирала е Ангелкова.

Сингх е говорил и за кино туризма, който е изключително популярен сред индийските туристи.

Към момента е стартирана и програма „По стъпките на Shivaay” – един от филмовите хитове на 2016 г. на Боливуд, който е сниман в България. Тя обединява знаковите места от снимките на лентата, като филмовите фенове могат да ги посетят и разгледат.

nikolina-angelkova-taj-hotels

Вижте още

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика

ivan

Автобусните превозвачи отменят планирания си протест

ivan

Брюксел ни отряза над 7 млн. евро от рибарската програма

ivan

Напишете коментар