Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

У нас се инвестира изгодно в имоти за отдаване под наем

България е сред най-добрите дестинации в Европа за инвестиции в имоти, отдавани под наем, според данни на компанията за международни парични трансфери World First, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Страната ни е класирана на седмо място от общо 29 пазара с доходност от инвестициите в имоти, отдавани под наем, от 6,04%.

Лидер е Ирландия с доходност от 6,54%. Така страната се изкачва в класацията на компанията от 10-то място през миналата година до лидерската позиция през тази.

Втората позиция е за Холандия с 6,35%, а третата – за Португалия с 6,33%.

Топ 10 се допълва от Белгия, Унгария и Турция с по 6,32%, Малта с 6,01% и Латвия с 5,94%.

Великобритания, където инвестицията в имот, отдаван под наем, е най-предпочитаната от населението и през последните години популярността й изключително нарасна заради различни стимули и данъчни облекчения, е на 15-то място с 4,91% доходност.

В дъното на класацията са Швеция с 3%, Италия с 3,26% и Франция с 3,55%.

Ирландия е най-бързо растящата икономика в Европа и шестият най-бързо растящ пазар на имоти в света, посочва компанията в доклада си. Компанията продължава да привлича нови инвестиции и бизнеси, както и нови жители, които търсят къде да живеят.

Средният наем на апартамент с една спалня в големите градове на Ирландия достига 11 хил. паунда годишно. Това превръща Ирландия във втората най-скъпа държава в Европа за наем на жилище след Люксембург, където годишният разход за наем достига средно 14 хил. паунда.

Същевременно покупката на жилище с една спалня в Ирландия струва 148 хил. паунда, а с три спални – 285 хил. паунда, което е приблизително колкото средноевропейското равнище.

Значителни разлики в доходността от инвестициите в имоти под наем има между селските и градските райони. Най-големи са разликите в Турция, а най-малки – в Гърция, отчита още компанията.

Вижте още

Кои хранителни продукти са поскъпнали най-много през юни?

viktoria

Еврокомисар: България ще влезе в еврозоната най-рано през 2022 г.

ivan

За първи път от 2009 г. насам се наблюдава толкова голям спад в германската икономика

leni

Напишете коментар