Invest Build Media
Имоти и строителство

Възстановиха движението по улица “Обиколна“ в район „Искър“

От днес, 28 ноември 2016г., е възстановено движението по ул.“Обиколна“ в район Искър, след изграждането на участък от бул.“Копенхаген“ до бл.211, съобщават от Столична община.

Новата ул. „Обиколна“ е 1,1 км, изградени са пътни платна, улично осветление, тротоари, велоалея и повдигнати пешеходни пътеки. Продължават довършителни работи по тротоари, тактилни плочи и по изграждането на делинеатори на велоалеята.

Пътното платно е с габарит общо 12 м, тротоари от 4.5 м. Засадени са 190 нови дървета, както и храсти.

Трафикът през столичните квартали „Дружба 1“ и „Дружба 2“ ще бъде улеснен от днес с откриването на новоизградената улица „Обиколна“, предаде БНР. Трасето от малко над километър беше изградено за четири месеца и струваше два и половина милиона лева, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Този участък от улица „Обиколна“ свързва кварталите с две станции на метрото. Направихме всичко възможно проектът да включи и велоалея, нови тротоари, осветление, повдигнати пешеходни пътеки. Засадени са около 190 нови дървета в тази част на квартал „Дружба“ и храсти, които ще бъдат и един зелен защитен пояс“, заяви кметицата на София.

Вижте още

Продължават ремонтите на два виадукта на магистрала Хемус

ivan

Преасфалтират цялостно но на етапи бул. България в София

ivan

Лиляна Павлова: Санирането не е спряно

admin

Напишете коментар