Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтът на резиденция „Бояна“ започва следващата година

Предвидените за 2018 г. средства в размер на 9 млн. лв. за ремонти в резиденция „Бояна“ ще се ползват още през следващата година. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет.

Парите са нужни за обновяване на сградата, за ремонт на сградните инсталации и въвеждане на енергоефективни мерки. Средствата ще се използват и за доставка на машини и съоръжения. Сградата ще се ползва за нуждите на страната по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС).

Първоначално се очакваше ремонтът на резиденция „Бояна“ да започне в началото на 2018 г., тъй като България трябваше да поеме председателството в средата на същата годината. След референдума във Великобритания за напускане на ЕС датата беше изместена с 6 месеца назад. За 2017 г. се пренасочват и средствата за провеждане на конкурс за избор на лого на българското председателство.

Резиденция „Бояна“ и НДК ще са основните сгради, които ще приемат събитията от председателството. Вчера директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош обяви, че за подготовката на сградата за събитието ще отидат около 35 млн. лв. Очаква се с тези пари НДК да стане една от най-модерните сгради в България.

Правителството реши още да увеличи екипа на центъра, занимаващ се с подготовката и провеждането на събитието. До края на годината още петима служители ще се включат в него и така общият им брой ще стане 20. През 2017 г. той ще достигне максимален брой от 50 души.

Вижте още

5,1% ръст на строителството, регистриран през януари

ivan

Теменужка Петкова: Немислимо е без енергийна инфраструктура

ivan

„Артекс“ продължава да строи небостъргача “Златен век” в “Лозенец”

Напишете коментар