Invest Build Media
Имоти и строителство

Американска компания планира курорт за 2 млрд. долара край Мадрид

Американската компания Cordish Companies представи плановете си за изграждане на първия ѝ голям курорт в Европа на стойност 2.2 млрд. долара.

Ако получи одобрението на местните власти, комплексът ще се издига край Мадрид. Според Джоузеф Уейнбърг, главен изпълнителен директор, това е демонстриране на увереност, че възстановяването на испанската икономика е стабилно и в страната има нови възможности за бизнес.

Проектът, кръстен Live!, предвижда привличане на 5 милиона посетители годишно и 1.5 милиона нощувки. В него ще има хотели, театри, кина, конферентни центрове, магазини и ресторанти, както и заведения за хазарт.

В представянето на плановете от Cordish Companies обявиха, че би трябвало да се създадат над 56 000 работни места за регионалната икономика, като 12-13 хиляди от тях ще са в самия курорт. Уейнбърг, който е и партньор в компанията, смята, че са уцелили подходящ момент за подобно начинание.

Американският казино магнат Шелдън Аделсън имаше план за подобен комплекс край Мадрид на стойност 30 млрд. долара, но преди три години се отказа от него.

Идеята на Аделсън бе за нещо, което много прилича на Лас Вегас – небостъргачи, 12 хотела, 6 казина, 18 000 автомата за хазарт, но тя не се реализира не само защото испанската икономика по това време бе в криза, но и защото искаше данъчни облекчения.

От Cordish Companies твърдят, че тяхната концепция е различна, защото хазартът не е в центъра на начинанието.

Очакванията им са одобрение да бъде получено в следващите 6 месеца, строителството да отнеме 18-24 месеца и курортът да заработи преди 2020 г.

madrid-us-company-resort-02

Вижте още

През юни стартира ремонтът на булевард Дондуков

ivan

Полагат нов асфалт по разрушените от наводнение улици на Мизия

ivan

Подем на строителството в ЕС през май, в България – спад

ivan

Напишете коментар