Invest Build Media
Туризъм и Екология

970 млн. лева приходи очакват от зимния сезон в туризма

През зимния сезон приходите от туризъм ще са около 970 млн. лв., прогнозира в пред радио „Фокус“ Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценка в туризма.

„Не се генерира голяма част от общите приходи в сектора, тъй като ключов е летният сезон, който допринася три пъти повече от това число. Със своята интензивност зимният сезон става все по-интересен и по-интересен. Вече говорим за есенен и пролетен туристически сезони, които също генерират около милион посещения при милион и 700 хиляди туристи, когато говорим за този по-удължен зимен сезон. България действително е дестинация четири сезона, като има отличен туристически продукт. Сега е времето тя да се позиционира на основните европейски и извъневропейски пазари и действително да разберем, че това, което многократно ни е казвано: „Развивайте туризма!“, е разковничето да подобрим местната икономика и всеки от нас да стане по-богат”, коментира председателят на Института за анализи и оценка в туризма.

Според него голямо бъдеще имат СПА и балнео, както и голф туризмът, които привличат платежоспособни посетители. „Културният, селският, екстремният и гурме туризмът също са в подем. У нас за Коледа ще дойдат и много чужденци, привлечени от честванията на празника от източноправославните. В България са нужни 5 летища, които да подсигурят редовни чартърни полети, както и такива на нискотарифните авиокомпании към страната ни“, каза още Румен Драганов.

Вижте още

Хотелите отбелязват ръст в приходите от 17% през април

ivan

В Русия обявиха, че Booking.com злоупотребява с господстващото си положение

Гръцките туристи в България надхвърлили 1 милион през 2017 г.

ivan

Напишете коментар