Invest Build Media
Имоти и строителство

Лиляна Павлова: Проектите за магистрали са задача на следващото правителство

Строителството на магистралите „Хемус“ и „Струма“ да стане част от неотложните ангажименти на следващо правителство, препоръча пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова.

Ще настояваме следващото правителство през пролетта на следващата година да започне строителството на магистрала „Хемус“, допълни тя, като изтъкна, че скоро предстои да бъдат избрани изпълнителите на магистралата. Тази магистрала е кауза за България, ако искаме Северна България да се развива, да не се обезлюди, магистрала „Хемус“ е безспорен приоритет. Заложихме тези проекти, избрахме изпълнители, проектирахме ги и сме готови да бъдат започнати, заяви министър Павлова.

По отношение на магистрала „Струма“ министърът отбеляза, че е започнато строителството от двете страни на Кресненското дефиле, и допълни, че усилията през 2017 г. трябва да се фокусират върху избора и окончателното решение на трасето през дефилето и провеждането на процедурите, за да не загубим европейското финансиране.

Друг стратегически проект според Лиляна Павлова е доизграждането на 4-лентовото трасе Бургас – Слънчев бряг и обходите на Поморие и Ахелой.

Министър Павлова изтъкна също и необходимостта да продължи програмата за рехабилитация на пътищата в Северна България, за които са осигурени допълнителни почти сто милиона лева в бюджета на пътната агенция.

Трябва да продължат усилията съвместно със Столична община по довършването на инвестициите в околовръстния път на София, заяви министърът. Ще настояваме и следващите правителства да продължат с осигуряването на инвестициите, като според нас те трябва приоритетно да започнат с кръстовища на няколко нива и на Горубляне, и връзката към магистралите „Тракия“ и „Хемус“, и от другата страна да се направи пътният възел и връзката от Южната дъга, където тя свършва при Бояна, и връзката с магистрала „Люлин“, изтъкна министърът.

В присъствието на министър Павлова и на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по-рано днес беше пуснато движението по новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичене.

Вижте още

Жители на Младост отново се вдигат на протест срещу застрояването

ivan

Общината в София инвестира 48 млн. лв. в строителство и ремонт на детски градини и училища

ivan

Иран иска да строи хотели на килограм

admin

Напишете коментар